Dřevěná schodiště

Interiérová schodiště bývají dominantou vstupních i obytných prostor. Vzhledem ke komfortu bydlení je schodiště velmi důležité - nechcete přeci do patra šplhat po žebříku. V dnešní době není tedy schodiště pouze prostředkem, který nám umožňuje pohybovat se v domě shora dolů a naopak, ale v moderním interiéru povýšilo na výrazný estetický prvek. Dřevěná schodiště a schody se vyznačují dlouhou životností, bezpečností, skvělým designem i nekonečnými možnostmi provedení. 

Vyrábíme nejrozšířenější typy dřevěných schodišť stejně jako originální kusy přímo vám na míru, včetně zábradlí a dalších doplňků. Zrealizujeme schodiště všech různých tvarů a typů, točitá, přímá, lomená a podestová, celodřevěná nebo formou obkladů.

Inspirujte se v již vyrobených schodištích

zobrazit vyrobené schodiště

Moderní prvky

Velmi oblíbené se stávají různé dekorativní prvky na schodištích.
Jedná se především o moderní kovová madla, nebo o designové podsvětlení schodišť. 

Led osvětlení schodiště

Moderním a designovým doplňkem schodišť je LED osvětlení. Světla lze namontovat z boku každého schodu nebo pod jednotlivé nášlapy. Osvětlení tak navodí příjemnou atmosféru v celém prostoru a stane se bezpečnější. Celé schodiště lze také barevně podsvětllit.

Kovové zábradlí s dřevěným madlem

Moderní kovová zábradlí

Trendy doplňkem, který jistě zaujme každou návštěvu, jsou moderní kovová zábradlí. Ta jsou vyráběna v různých tvarech a dodají vašemu schodišti opravdu originální vzhled.  Velmi zajímavé řešení je doplnit tato zábradlí ohnutým madlem.

Materiály, barvy a tvary

Pro výrobu, ať již obkladů schodů, nebo kompletních schodišť, používáme vždy perfektně vysušené řezivo. Díky tomu dodáváme schodiště v nejlepší možné jakosti.

Dřevěné schodiště vám zhotovíme z klasických dřevin, jako je buk, dub, jasan,smrk, borovice nebo modřín. 

Standardní dřeviny

Smrk
Smrk
Dub
Dub
Buk
Buk
Borovice
Borovice
Modřín
Modřín
Jasan
Jasan

Povrchová úprava

Do povrchové úpravy spadá řada metod a způsobů jak dřevo chránit a zároveň nepotlačit jeho charakteristický vzhled. V případě dřeva je možná různá povrchová úprava, a to jak přírodní podoba ošetřená lakováním nebo voskováním, tak i moření do různých odstínů, či bělení. Používáme dvousložkové laky na schodiště. Na přání zákazníka moříme schodiště do různých odstínů.

Typy schodiště

Rádi plníme sny a proto jsme schopni vyrobit různé typy schodišť, od těch jednodušších, jako jsou přímá schodiště, až po atypické konstrukce. Dřevěná schodiště dodáváme tak, aby nejen usnadňovala pohyb v domě nebo bytě, ale aby splňovala i vaše vizuální nároky a představy. Vybraná schodiště si můžete prohlédnout v galerii, která zároveň může posloužit jako inspirace.

Dělení podle půdorysného tvaru schodiště (přímé, podestové, lomené, točité)

Schodiště přímé

Schodiště ¼ lomené

 

Schodiště 2x ¼ lomené

 

Schodiště podestové

 

Schodiště 1/2 lomené

Rozdělení podle způsobu provedení a výroby

Samonosná schodiště

Samonosnými schodišti rozumíme taková schodiště, u kterých se jednotlivé stupně osazují do předem připravených bočních schodnic. Hlavní výhodou samonosných schodišť je, že není potřeba budovat podpěrnou konstrukci a díky tomu se snadněji přizpůsobí danému prostoru. Kompletně dodávaná a montovaná schodiště realizujeme na základě osobního zaměření a následného počítačového zpracování. Je tak zaručeno přesné osazení schodiště do interiéru.

Sedlová schodiště

Sedlová schodiště patří mezi schodiště klasického stylu. Tento typ schodiště je velmi oblíbený, protože se hodí do starších interiérů i do novostaveb, jelikož jeho osazení je méně nápadné a stylové. Nosným prvkem tohoto schodiště jsou vyřezávané schodnice, neboli bočnice, na něž jsou shora připevněné stupnice. Sedlové schody je možné mít otevřené bez podstupnic i uzavřené s podstupnicemi.

Zadlabávaná schodiště

Jak už sám název napovídá, zadlabané schody tvoří schodnice s dlaby pro osazení stupňů. Velkou výhodou tohoto typu schodiště je jeho ukotvenost. Zadlabávané schody se vyrábějí buď otevřené (bez podstupnice), nebo uzavřené. Výplně zábradlí jsou zavrtány do hrany schodnic a madel.

Obkladová schodiště

U tohoto druhu schodišť se obkládají betonové, kamenné nebo kovové konstrukce schodišť (nášlapy nebo i podstupnice) dřevem. Tvar tohoto schodiště přibližně kopíruje tvar daného skeletu. Na otevřené straně je schodiště doplněno zábradlím, které je tvořeno sloupky, madly a výplněmi. Nabízíme prvotřídní dřevěné obklady na schody, které vynikají svou kvalitou. Můžete vybírat z velké škály dřevěných vzorů

Vřetenová schodiště

Ideálním typem schodiště do omezeného prostoru je schodiště vřetenové, které nezabere takřka žádné místo a přitom si dokonale zachová pohodlnost a bezpečí. Typickým prvkem vřetenového schodiště je pilíř, zpravidla kruhového, v některých případech také obdélníkového profilu, tedy tzv. vřetenová stěna, do kterého jsou zasazeny jednotlivé schody. Díky středovému sloupu působí vřetenová schodiště velmi luxusním a zároveň moderním dojmem, zvláště pak v kombinaci s nerezem.

 

Zábradlí a doplňky

 Pokud jste se rozhodli pro daný typ schodiště, které splňuje potřebná kritéria bezpečnosti, pohodlí i vzhledu, je potřeba k němu vybrat také vhodné zábradlí a další doplňky. Na výběr máme mnoho druhů výplní, sloupků i madel, a to v celodřevěném provedení i kombinované s kovem či sklem, která vypadají velmi moderně a elegantně. V případě požadavku na speciální druh zábradlí jsme schopni vám vyhovět. Kombinací daného typu schodiště s vhodným zábradlím a barvou dřeva můžeme společně vytvořit ideální schodiště do moderní novostavby i staršího rustikálního domu.

dřevěné zábradlí

Nabízíme vám několik desítek dřevěných výplní, přičemž nechybí ani kombinace s nerezem. V celodřevěných výplních jsou na výběr klasické jednoduché výplně bez zdobení, oblé i hranaté, ale i více či méně zdobené, které jsou také velmi oblíbené.

Kovové ZÁBRADLÍ

V případě, že se rozhodnete pro kované zábradlí, můžete se přiklonit buď k variantě celokovového zábradlí nebo využít pouze kované výplně v kombinaci s dřevem. Kované zábradlí je originálním uměleckým a přitom velmi funkčním doplňkem do vašeho interiéru. 

Doplňky

Na schodišti je důležitý každý detail. Zvolte si doplňky přesně podle vašich požadavků a vytvořte z vašeho schodiště jedinečný a impozantní prvek interiéru. Vybírat můžete z několika variant madel, sloupků a jejich hlavic. 

Hlavice sloupků
A B C D E F G

 

Schodiště na míru a cena

Rádi vám zhotovíme schody na míru přesně podle vašich představ. Dle vašich požadavků a možností vybereme tu nejvhodnější variantu. 

Pokud zadáte celé jméno budeme rádi.

Na tento mail Vám zašleme případnou nabídku a kopii Vaší poptávky.
Pokud preferujete telefonní kontakt, uveďte to prosím v poptávce společně s časem kdy Vám nejlépe volat.

* ... prosím vyplňte položky označené hvězdičkou. Budeme tak moci rychleji a lépe vyřídit Vaši poptávku. Děkujeme.